Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: «Μετάβαση τώρα στην Αίγυπτο»

ΗΠΑ: «Μετάβαση τώρα στην Αίγυπτο»
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2011 | 21:36
Πρώτη δημοσίευση: 02.02.2011 | 21:36

Φαίνεται πως εκτός από τους διαδηλωτές, το διάγγελμα Μουμπάρακ δεν ικανοποίησε ούτε τις ΗΠΑ. Που ζήτησαν από τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλλαγές τώρα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα κατέστησε σαφές στον Αιγύπτιο ομόλογό του ότι η μετάβαση πρέπει να ξεκινήσει τώρα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σε μια δήλωση που ερμηνεύτηκε ως τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον στον Μουμπάρακ.

Ερωτηθείς αν ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τον Χόσνι Μουμπάρακ δικτάτορα, ο Ρομπερτ Γκιμπς έστειλε σαφές μήνυμα στο Κάιρο, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως: «η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο πρόεδρος Μουμπάρακ έχει την ευκαιρία να δείξει ποιος πραγματικά είναι αρχίζοντας τη μετάβαση που τόσο απελπισμένα χρειάζεται η χώρα του».

Αναφερόμενος δε στην πρόθεση του Αιγύπτιου ηγέτη να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το Σεπτέμβριο, όταν έχουν προγραμματιστεί οι προεδρικές εκλογές, ξεκαθάρισε οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και «το τώρα σημαίνει τώρα».

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει συνέχεις επαφές με συμβούλους ασφαλείας και ξένους ηγέτες για την κατάσταση στην Αίγυπτο. Την Τετάρτη είχε επικοινωνία με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο