Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Μην πηγαίνετε στην Τουρκία! Κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το αμερικανικό προξενείο προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να διαπραχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη! Τους κάλεσε επίσης να αποφύγουν τα ταξίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Το αμερικανικό γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών ή/ και άλλων αλλοδαπών στην Κωνσταντινούπολη. Αυτές οι επιθέσεις ενδέχεται να είναι προσχεδιασμένες ή μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς καμία ή με μικρή προειδοποίηση και περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: ένοπλες επιθέσεις, απόπειρες απαγωγής, βομβιστικές επιθέσεις και άλλες βίαιες ενέργειες.

Το γενικό προξενείο συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν ή επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη να αναθεωρήσουν και να επικαιροποιήσουν τις πρακτικές που ακολουθούν για την προσωπική τους ασφάλεια όταν μεταβαίνουν σε σημεία όπου είναι γνωστό ότι συχνάζουν ξένοι», τονίζει η ανακοίνωση του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Το αμερικανικό προξενείο συνιστά στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Τουρκία, να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις, να είναι προσεκτικοί στους δημόσιους χώρους και να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε