Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: «Ρευστή» η κατάσταση στην Αίγυπτο

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι εξελίξεις στην παραδοσιακή τους σύμμαχο, Αίγυπτο, παρακολουθούνται με μεγάλη αγωνία από τις ΗΠΑ και τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αίγυπτο «πού ρευστή» και επισημάνθηκε ότι προτεραιότητα της Ουάσινγκτον παραμένει μια ομαλή μετάβαση σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στη χώρα.

«Οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν ώστε η κρίση στην Αίγυπτο να μη δημιουργήσει ένα νέο κίνδυνο για το Ισραήλ και την περιοχή», διεμήνυσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ σε ομιλία του στο Κογκρέσο.

«Μία από τις σταθερές στην περιοχή αυτή, η οποία αντιμετωπίζει αλλαγές, είναι η ασάλευτη υποστήριξη στην ασφάλεια του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Στάινμπεργκ, σε γραπτή του δήλωση που απευθύνεται στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Εκεί όπου το Ισραήλ έχει συνάψει ειρήνη, θα εργαστούμε σθεναρά για να τη διαφυλάξουμε και να την ενισχύσουμε και για να υπενθυμίσουμε ότι υπολογίζουμε στο γεγονός πως οι κυβερνήσεις που έχουν συνάψει ειρήνη με το Ισραήλ συνεχίζουν τη δέσμευσή τους», συμπλήρωσε στη δήλωση του, που έρχεται στο φως καθώς οι εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι ραγδαίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε