Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Το FBI ερευνά επαφές του Συμβούλου Ασφαλείας του Τραμπ με τον Ρώσο πρεσβευτή

ΗΠΑ: Το FBI ερευνά επαφές του Συμβούλου Ασφαλείας του Τραμπ με τον Ρώσο πρεσβευτή

Στο επίκεντρο έρευνας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν στα τέλη Δεκεμβρίου μεταξύ του σημερινού Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικ Φλιν και του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.

Η έρευνα αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο ευρύτερης διερεύνησης των ρωσικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Τα τηλεφωνήματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων ρουτίνας, που έχουν ως στόχο τις δραστηριότητες των Ρώσων διπλωματών, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων στελεχών. Ωστόσο, μέρος του περιεχομένου των συνομιλιών προκάλεσε ανησυχίες σε όσους διερευνούν την υπόθεση και εξετάζουν ακόμη το περιεχόμενό της υπό το κλίμα γενικευμένης ανησυχίας σχετικά με τις δραστηριότητες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για τη συλλογή πληροφοριών στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι μέχρι τη στιγμή αυτή δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κάποιες ενέργειες που να επιβεβαιώνουν κάποιες ύποπτες δραστηριότητες.

Τόσο το FBI, όσο και στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ενημέρωσαν συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τα τηλεφωνήματα του Φλιν στο Ρώσο πρεσβευτή πριν από την αλλαγή της εξουσίας στο Λευκό Οίκο.

Στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο υπεύθυνος Τύπου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Σον Σπάισι δήλωσε ότι συζήτησε το θέμα με τον Φλιν την Κυριακή. Ο Σπάισερ τόνισε ότι έγιναν δύο τηλεφωνήματα μεταξύ του Φλιν και του Ρώσου διπλωμάτη, ενώ κάλυψαν τέσσερα θέματα: την οργάνωση τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ανταλλαγή ευχών για τις γιορτές, τη έκφραση συλλυπητηρίων για τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους, αλλά και την ειρηνευτική διάσκεψη της Συρίας αναφορικά με την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το CNN.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε