Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

ΗΠΑ: Βοήθεια 200 εκατ. δολαρίων στην Ιορδανία για τους Σύρους πρόσφυγες

ΗΠΑ: Βοήθεια 200 εκατ. δολαρίων στην Ιορδανία για τους Σύρους πρόσφυγες

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε σήμερα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 200 εκατ. δολαρίων (154 εκατ. ευρώ) προς την Ιορδανία, για να μπορέσει η χώρα αυτή να αντιμετωπίσει την εισροή προσφύγων από τη Συρία στην επικράτειά της.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον μονάρχη της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο πόρους για την “υποστήριξη” της Ιορδανίας, για να βοηθηθούν οι περίπου 460.000 πρόσφυγες από τη Συρία, που φιλοξενεί την περίοδο αυτή το βασίλειο.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε παράλληλα “πολύ ανήσυχος” για τον κίνδυνο η Συρία, όπου η αιματηρή σύγκρουση διανύει πλέον στο τρίτο έτος της, να καταστεί ένα ορμητήριο εξτρεμιστών.

“Ανησυχώ πολύ ότι η Συρία θα καταστεί ένας θύλακας για τον εξτρεμισμό, επειδή οι εξτρεμιστές ευημερούν σε μια κατάσταση χάους, ευδοκιμούν όταν υπάρχει κενό εξουσίας”, τόνισε ο Ομπάμα. Ο βασιλιάς Αμπντάλα δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσουν τα σύνορα της Ιορδανίας στους Σύρους πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Σχεδόν 6.400 πρόσφυγες σε ένα 24ωρο

ΟΗΕ: 100.000 Σύροι πρόσφυγες σε ένα μήνα

Λίβανος: Ζητά διεθνή συνδρομή για την υποδοχή Σύρων προσφύγων

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε