Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΗΠΑ, η χώρα της βίας – 12 εκατομμύρια θύματα από… φίλους!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κάθε λεπτό στη χώρα της… ελευθερίας 24 άνθρωποι καταγγέλλουν έναν βιασμό, βία ή καταδίωξη.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο η έρευνα που έγινε δείχνει ότι στην πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί πολίτες έχουν πέσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του θύμετα βίας ακόμη κυρίως από άτομα του περιβάλλοντός τους, όχι μόνο από συμμορίες και κακοποιούς όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Τα στοιχεία για γυναίκες και άνδρες είναι συγκλονιστικά, οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις είναι σε ημερήσια διάταξη:
– περισσότερες από 1 εκατ. γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού κατά τους 12 μήνες πριν από την έρευνα
– περισσότερες από 6 εκατ. γυναίκες και άνδρες έχουν πέσει θύματα καταδίωξης
– περισσότεροι από 12 εκατ. άνδρες και γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό, σωματική βία, καταδίωξη από ένα οικείο πρόσωπο κατά την διάρκεια του έτους.

Οι περισσότεροι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε μικρές ηλικίες, με το 80% σχεδόν των θυμάτων βιασμού να είναι πριν απο την ηλικία των 25 ετών.

Οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούν την κακοποίηση με μοσφή διαφόρων ασθενιών για μια ζωή. Ανάμεσα στις συνέπειες που προκαλεί μία σεξουαλική κακοποίηση είναι η αύξηση του φόβου της ασφάλεας και περιστατικά, όπως μετατραυματικό στρες στα θύματα. Κλινικές καταστάσεις, όπως άσθμα, διαβήτης, περιστασιακοί πονοκέφαλοι ή χρόνιος πόνος και δυσκολία στον ύπνο, είναι περισσότερο συχνά σε γυναίκες – θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.Οσον αφορά τους άνδρες, η έρευνα αναφέρει ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης. Υπολογίζεται ότι ένα 71% ανδρών έχουν βιαστεί κάποια στιγμή στην ζωή τους. Σχεδόν το 53% των ανδρών θυμάτων έχουν υποστεί βία για πρώτη φορά πριν από την ηλικία των 25 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, ένα 25% ανδρών έχει πέσει θύμα βιασμού για πρώτη φορά στην ηλικία των 10 ετών ή και νωρίτερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε