Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ και Ισραήλ πίσω από τις θρησκευτικές εντάσεις στην Αίγυπτο

ΗΠΑ και Ισραήλ πίσω από τις θρησκευτικές εντάσεις στην Αίγυπτο
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.06.2011 | 08:51
Πρώτη δημοσίευση: 27.06.2011 | 08:51

Ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης Γαχία αλ-Γκάμαλ κατηγόρησε αργά χθες βράδυ τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις θρησκευτικές εντάσεις στην Αίγυπτο με στόχο την αποδυνάμωση της χώρας.

"Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται πίσω από τη θρησκευτική εξέγερση στην Αίγυπτο γιατί συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι το μόνο μέσο να διασπάσουν τη χώρα", τόνισε σύμφωνα με δηλώσεις του στην αιγυπτιακή τηλεόραση τις οποίες μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
 
"Το Ισραήλ επιδιώκει να το πράττει γιατί η Αίγυπτος είναι η σημαντικότερη δύναμη της περιοχής", πρόσθεσε.
 
Τουλάχιστον τρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ταραχές μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών σε χωριό της περιοχής Σοχάγκ στην Άνω Αίγυπτο που προκλήθηκαν όταν κυκλοφόρησε φήμη για την ανέγερση μιας εκκλησίας χωρίς να έχει δοθεί άδεια.
 
Στην Αίγυπτο εδώ και μήνες αυξάνονται οι θρησκευτικές εντάσεις που τροφοδοτούνται είτε από την πολεμική γύρω από γυναίκες της Κοπτικής Εκκλησίας που θα ήθελαν να ασπαστούν το Ισλάμ αλλά φέρονται να κρατούνται φυλακισμένες σε μοναστήρια ή εκκλησίες, είτε από την ανέγερση εκκλησιών χωρίς άδεια.
 
Το Μάιο η αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου να καθησυχάσει την κοπτική κοινότητα, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 6 με 10% του πληθυσμού, ανακοίνωσε την προπαρασκευή νόμου για την άρση των περιορισμών στην ανέγερση εκκλησιών στη χώρα.
 
Στις 7 Μαΐου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, όταν μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες δηλώνοντας ότι μια χριστιανή που ασπάστηκε στο Ισλάμ κρατείτο σε μια από αυτές.
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο