Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΗΠΑ:ο ιμάμης υπερασπίζεται το δράστη του μακελειού

Ο δράστης Νιντάλ Μαλίκ Χασάν ΦΩΤΟ REUTERS

Ο ιμάμης από την Υεμένη αποκάλυψε ότι αντάλλασσε email με τον δράστη της επίθεσης στο Φορντ Χουντ.

Ο ιμάμης Ανουάρ αλ Αουλάκι σε συνέντευξη του παραδέχεται ότι αλληλογραφούσε με τον δράστη του μακελειού στην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, τον οποίο χαρακτήρισε ήρωα. Δικαιολόγησε την επίθεση στην στρατιωτική βάση καθώς εξήγησε ότι το Ισλάμ την επιτρέπει ως μία μορφή ιερού πολέμου-τζιχάντ.

Οι αμερικανικές αρχές υποψιάζονται ότι ο ιμάμης έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα και χαρακτηρίζουν το κήρυγμα του στις ΗΠΑ πριν εγκατασταθεί στην Υεμένη από τα πλέον σκληρά κατά Αμερικανών.

Στην συνέντευξη ο Αουλάκι λέει ότι πήρε πρώτο γράμμα από τον Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν στις 18 Δεκεμβρίου 2008 και ότι αργότερα έγινε έμπιστός του.

“Ηταν προφανές από τα γράμματα του Χάσαν ότι με εμπιστευόταν. Ο Χάσαν μου είχε πει ‘μιλάω μαζί σας για θέματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ποτέ σε κανέναν άλλο'”.

Επίσης διευρίνησε ότι ο Χάσαν έγινε φανατικός μουσουλμάνος την περίοδο 2001-2002 που πήγαινε στο τζαμί όπου κύρηττε εκείνος στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο αλ Αουλάκι αρνήθηκε να αποκαλύψει όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Χάσαν, ούτε αν του είχε αναφέρει το Φορντ Χουντ ως πιθανό στόχο.

Διαβάστε σχετικά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε