Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ιαπωνία: Τραυματίες και ζημιές από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ

Ιαπωνία: Τραυματίες και ζημιές από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών και μια σειρά μετασεισμών που έπληξαν σήμερα την περιφέρεια Τοτόρι καθώς και άλλες περιοχές στη δυτική Ιαπωνία.

Το επίκεντρο του κύριου σεισμού ήταν στο κεντρικό τμήμα της περιφέρειας Τοτόρι, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το εστιακό βάθος να αναθεωρείται στα 11 χιλιομέτρα περίπου από τα 10 χιλιόμετρα που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.

Ο κύριος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 14.00 τοπική ώρα (08.00 Ελλάδος) στην περιφέρεια του Τοτόρι.

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να είναι μεγέθους 5,0 βαθμών. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της χώρας Κοΐτσι Χαγκιούντα, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για «σοβαρές ζημίες».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, υπάρχουν αναφορές για 12 τραυματίες και ζημιές σε πολλά σπίτια. Ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 40.000 νοικοκυριών στην επαρχία Τοτόρι. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετάδωσαν ότι λόγω του σεισμού ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του τρένου υψηλής ταχύτητας Shinkansen μεταξύ της Οσάκα και της Φουκουόκα.

Δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της δυτικής Ιαπωνίας, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας Χιροσίγκε Σέκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε