Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ice Bucket… Άισ(τα) τσακίδια! – Το μοναδικό video που αξίζει να δείτε

Ice Bucket… Άισ(τα) τσακίδια! – Το μοναδικό video που αξίζει να δείτε

Τζορτζ Μπους, Ματέο Ρέντσι, Lady Gaga, Λιονέλ Μέσι, Μάρκος Παγδατής, Φώτης Κατσικάρης, Πόπη Τσαπανίδου… Είναι ελάχιστα από τα πρόσωπα που αποδέχτηκαν την πρόκληση και έριξαν στον εαυτό τους ένα κουβά με πάγο για ένα σκοπό: Να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο η νόσος ALS (πλάγια μυατροφική σκλήρυνση) και να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα επιστημονικών ερευνών.

To Ice Bucket Challenge έχει εξαπλωθεί με αστραπιαία ταχύτητα στα social media, που κατακλύζονται καθημερινά από βίντεο διασήμων και μη, τη στιγμή της… ψυχρολουσίας.

Πολλά από αυτά είναι, ομολογουμένως, ξεκαρδιστικά! Αλλά.. θεωρητικά δεν γυρίστηκαν γι’ αυτό το λόγο. Το μπουγέλο έγινε μόδα και στους εκατομμύρια θεατές, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αυτό που τελικά «μένει» είναι η διαπεραστική τσιρίδα της Οprah Winfrey και οι καταπληκτικοί κοιλιακοί της Τζένιφερ Λόπεζ.

Μια μόδα που αρχίζει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, μετά το περιστατικό στην Αγγλία, όπου ένα αγόρι κόντεψε να πνίξει το σκυλάκι του, αλλά και το ομαδικό μπουγέλωμα στο πανεπιστήμιο Κλάμπερσβιλ που κατέληξε σε… ηλεκτροπληξία!

Πόσοι άραγε θυμούνται τι σημαίνουν τα αρχικά ALS; Πόσοι γνωρίζουν τι είναι αυτή η ασθένεια και πόσοι είχαν την περιέργεια να μάθουν; Πόσοι έψαξαν στο google;

Είναι γεγονός ότι χάρη στο Ice Bucket Challenge συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 62 εκατομμύρια δολάρια. Δυστυχώς, όμως, σε πολλά νέα παιδιά ανά τον κόσμο έχει περάσει ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα για το τι είναι προσφορά. Προσφορά στον συνάνθρωπο, στον ασθενή, στην πρόοδο της επιστήμης.

Το να ρίξεις πάνω σου ένα κουβά με παγάκια και να δώσεις 10 δολάρια (ή 100 δολάρια αν δεν το κάνεις), είναι ο εύκολος τρόπος –κυρίως- για να αυτοπροβληθείς και έπειτα για να αισθανθείς καλά… με τον εαυτό σου, διότι έκανες το καθήκον σου ως (φιλ)άνθρωπος.

Προσφορά, δεν είναι μόνο τα χρήματα. Η προσφορά είναι και συναίσθημα, και μάλιστα αμοιβαίο. Όταν δίνεις βοήθεια, παίρνεις: ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης, ένα «ευχαριστώ». Τότε ναι. Έχεις την ικανοποίηση ότι πρόσφερες… Και το ρίγος συγκίνησης είναι σαφώς καλύτερο από τα παγάκια!

Όσο για το Ice Bucket Challenge, το παρακάτω βίντεο είναι το μοναδικό που ΑΞΙΖΕΙ να δείτε

Ο Anthony Carbajal είναι φωτογράφος στο επάγγελμα, ασθενής με ALS, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του. Μετά το δεύτερο λεπτό του βίντεο, εξηγεί ότι το ALS είναι οικογενειακή υπόθεση για τον ίδιο και παρακαλεί τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί.

ΥΓ. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να βοηθήσει το ίδρυμα ερευνών χωρίς να… μπουγελωθεί, μπορεί να ενημερωθεί εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ξεκαρδιστικό μπουγέλωμα του Robert Pattinson και το πρόβλημα που αντιμετώπισε! Βίντεο

Μπουγέλο και στον Μουρίνιο! (VIDEO)

Ανατρεπτικό! Δείτε με τι μπουγελώθηκε ο Charlie Sheen αντί για παγο!

Η “απάντηση” του Bill Gates στον Mark Zuckerberg για το «Ιce bucket challenge»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε