Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιδιωτικός κινεζικός ιατρικός όμιλος εξαγόρασε τη μεγαλύτερη οφθαλμολογική κλινική της Ευρώπης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το κινεζικό οφθαλμολογικό νοσοκομείο Aier Eye Hospital ανακοίνωσε την εξαγορά της ισπανικής Clinica Baviera, της μεγαλύτερης οφθαλμολογικής κλινικής στην Ευρώπη.

Το Aier θα καταβάλει 152 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 59,353% των μετοχών της Baviera μέσω της θυγατρικής του στην Ευρώπη, με τις μετοχές να αποτιμώνται στα 10,35 ευρώ έκαστη.
Ο Τσεν Μπανγκ, πρόεδρος του συμβουλίου του ομίλου Aier Eye Group, χαρακτήρισε την εξαγορά «σημαντικό ορόσημο» στην ανάπτυξη της εταιρίας.
Το Aier Eye Hospital είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αλυσίδα οφθαλμολογικών κλινικών στην Κίνα και εισήχθη στο χρηματιστήριο του Σεντζέν το 2009. Έως το 2016, το Aier άνοιξε πάνω από 160 εξειδικευμένες οφθαλμολογικές κλινικές στη χώρα. Το 2015, απέκτησε έναν ιατρικό όμιλο στο Χονγκ Κονγκ και τον Ιανουάριο του 2017 ένα οφθαλμολογικό κέντρο στις ΗΠΑ.
Η Baviera, που ειδικεύεται στις οφθαλμολογικές επεμβάσεις με λέιζερ, έχει περίπου 300 οφθαλμιάτρους και 76 οφθαλμολογικές κλινικές στην Ευρώπη. Κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε ό,τι αφορά τις οφθαλμολογικές επεμβάσεις λέιζερ στην Ισπανία και τη Γερμανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε