Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιδρύεται Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιτρομοκρατικής Συνεργασίας

Ιδρύεται Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιτρομοκρατικής Συνεργασίας
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2010 | 15:42
Πρώτη δημοσίευση: 02.01.2010 | 15:32

"Eυρωπαϊκή Eπιτροπή" για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σκοπεύει να συστήσει η Ισπανία κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ.

   Η Μαδρίτη σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η τρομοκρατική απειλή, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ελ Παΐς".

    Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια "Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιτρομοκρατικής Συνεργασίας" στην οποία θα ενταχθούν οι εθνικοί οργανισμοί πολλών χωρών που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, διευκρινίζει η εφημερίδα.

    Οκτώ χώρες έχουν ήδη δεχτεί να συνεργαστούν με την Ισπανία για τη δημιουργία αυτού του οργάνου: η Γερμανία, η Βρετανία, η Δανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Γαλλία.

    Σύμφωνα με Ισπανούς αξιωματούχους, η νέα ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιτρέψει την καλύτερη κυκλοφορία των πληροφοριών και τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων στην Ευρώπη.

    Μια σύνοδος των επικεφαλής των ευρωπαϊκών αντιτρομοκρατικών μονάδων προβλέπεται να διεξαχθεί στις 21 και 22 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη.

   
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο