Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιερός πόλεμος κατά των δυτικών – Διαδηλώσεις παντού

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Χεζμπολάχ καλεί σε νέες διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ, την ώρα που το μένος των μουσουλμάνων κατά του δυτικού κόσμου γιγαντώνεται!

Οι αντιδράσεις για την ταινία κατά του προφήτη Μωάμεθ όχι μόνο δεν υποχωρούν καθώς περνούν οι μέρες, αλλά αντίθετα γίνονται όλο και πιο «ηχηρές». Το Σαββατοκύριακο μάλιστα επεκτάθηκαν και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αυστραλία, καθώς οι μουσουλμάνοι έχουν κηρύξει… τζιχάντ κατά του δυτικού κόσμου.

Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ μέσω του σεΐχη Χάσαν Ναζραλάχ, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε νέες διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ, όπου γυρίστηκε η «βλάσφημη» ταινία, αλλά και γενικώς όλου του δυτικού κόσμου.

Χαρακτήρισε δε την ταινία «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» ως την πιο επικίνδυνη προσβολή που έχει γίνει έως σήμερα κατά του Ισλάμ, ακόμη μεγαλύτερη κι από τους Σατανικούς Στίχους του Σαλμάν Ρουσντί ή τα σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα της Δανίας το 2005.
ΦΩΤΟ REUTERS
Στο Αφγανιστάν, περισσότεροι από 1000 Αφγανοί διαδήλωσαν, καίγοντας ή πυροβολώντας αυτοκίνητα της αστυνομίας σε οδική αρτηρία στην Καμπούλ όπου βρίσκονται οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Οι ένοπλοι βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, αλλά η αστυνομία αποφάσισε να μην απαντήσει στα πυρά για να μην ξεσηκώσει παραπάνω τους διαδηλωτές, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μοχάμαντ Αγιούμπ, ο οποίος πρόσθεσε πως πυροβόλησαν εναντίον του τρεις φορές.

40 ως 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες που πετούσαν οι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “Θάνατος στην Αμερική”, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, και είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο στρατόπεδο Φοίνιξ, αμερικανική βάση στην οδό Τζαλαλαμπάντ, αλλά η αστυνομία τους διέλυσε.

Πρόκειται για την πρώτη βίαιη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν εναντίον της αμερικανικής ταινίας.

Την Κυριακή στο Πακιστάν, σύμφωνα με το BBC, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του κατά τις συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Καράτσι όταν η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αμερικανικού προξενείου.
Στη Λαχόρη οι διαδηλωτές υπολογίζονται στις έξι χιλιάδες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κουέτα, το Μουλτάν και το Μουζαραμπάντ.

Στο μεταξύ, για λόγους ασφαλείας ο Καναδάς αποφάσισε να παρατείνει το κλείσιμο της πρεσβείας στο Χαρτούμ του Σουδάν. Ήδη από την Κυριακή είναι κλειστές οι πρεσβείες της χώρας στο Κάιρο και την Τρίπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο δημιουργός της ταινίας που ξεσήκωσε όλο τον Αραβικό κόσμο

“Ο Μωάμεθ ήταν νεκρόφιλος, ομοφυλόφιλος και παιδεραστής”

Η Google μπλοκάρει την πρόσβαση στην ταινία που ξεσήκωσε τους μουσουλμάνους

Μήνυμα Αλ Κάιντα: Σκοτώστε περισσότερους Αμερικανούς!- Κατάθεση του παραγωγού στην αστυνομία

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Τυνησία και Σουδάν

Ομπάμα: Καμία δικαιολογία για τις επιθέσεις στις πρεσβείες μας

Στέλνουν πεζοναύτες οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων μουσουλμάνων

Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τυνησία – Δύο νεκροί στο Σουδάν κι ένας στο Λίβανο

Άγκυρα: Έκαψαν αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε