Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ικανοποιημένος ο Ντράγκι απο το αποτέλεσμα της Συνόδου

Ικανοποιημένος ο Ντράγκι απο το αποτέλεσμα της Συνόδου

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να επιτρέψει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να δανείζει απευθείας σε τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στο μέλλον, είναι κάτι το οποίο η ΕΚΤ είχε συστήσει αρκετές φορές και είναι ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Μ. Ντράγκι στους δημοσιογράφους. «Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλες αυτές οι ρυθμίσεις θα καταστούν αξιόπιστες αν συνοδεύονται από αυστηρές προϋποθέσεις. Αυτό είναι ουσιαστικό».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, οι αποφάσεις στις οποίες κατέληξε σήμερα το πρωί η Σύνοδος Κορυφής, αποδεικνύουν ότι όλες οι χώρες μέλη της ευρωζώνης δεσμεύονται για τη μακροημέρευση του ευρώ.

Ο Ντράγκι επισήμανε ότι τα εργαλεία της ευρωζώνης για να βοηθηθούν η Ιταλία και η Ισπανία να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος δανεισμού και τις τραπεζικές κρίσεις πρέπει να συνοδεύονται από αυστηρούς όρους.
  
“Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όλα αυτά τα πράγματα, για να είναι αξιόπιστα, θα πρέπει να συνοδεύονται από αυστηρούς όρους. Αυτό έχει ουσιαστική σημασία”, σημείωσε.

Ως αποτέλεσμα των αποφάσεων που έλαβαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ηγέτες της ευρωζώνης “η ΕΚΤ θα αναλάβει καθήκοντα επιτήρησης για τις τράπεζες της περιοχής του ευρώ”, πρόσθεσε.

Διαβάστε

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η… ήττα της Μέρκελ

“Θα συμφωνήσεις ή θα συνεχίσουμε να σου… βάζουμε γκολ;”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε