Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ινδία: Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, εξαιτίας του βιασμού μιας 23χρονης

Ινδία: Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, εξαιτίας του βιασμού μιας 23χρονης

Οι ινδικές αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές για τον μαζικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας.

Η αστυνομία απέκλεισε δρόμους προς την Πύλη της Ινδίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας που έχει γίνει το επίκεντρο των διαδηλώσεων, ενώ έκλεισαν και πολλοί σταθμοί του τρένου.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμοάν Σινγκ, ο οποίος επικρίθηκε διότι παρέμεινε σιωπηλός μετά τον βιασμό της γυναίκας, εξέδωσε μια ανακοίνωση για το θέμα για πρώτη φορά χθες, μια εβδομάδα μετά το έγκλημα.

Σε ένα ασυνήθιστο τηλεοπτικό του διάγγελμα, κάλεσε να υπάρξει ηρεμία μετά τα επεισόδια το Σαββατοκύριακο στο Νέο Δελχί και δεσμεύτηκε ότι οι βιαστές θα τιμωρηθούν.

«Καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να διατηρήσουν την (κοινή) ειρήνη και την ηρεμία. Σας βεβαιώνω ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθούμε την προστασία και την ασφάλεια των γυναικών σε αυτή τη χώρα», είπε ο Σινγκ.

Η 23χρονη γυναίκα που υπήρξε θύμα της επίθεσης της 16ης Δεκεμβρίου—όταν ξυλοκοπήθηκε, υπέστη πολλαπλό βιασμό επί μια ώρα και κατόπιν πετάχτηκε έξω από ένα λεωφορείο εν κινήσει στο Νέο Δελχί—βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της.

Στα σφοδρά επεισόδια του σαββατοκύριακου η αστυνομία χρησιμοποίησε ρόπαλα, δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Συγκεντρώσεις, πορείες και δεήσεις με κεριά έγιναν επίσης σε άλλες πόλεις της Ινδίας, όπου η κατάσταση πάντως ήταν πολύ πιο ήρεμη. Τουλάχιστον 68 διαδηλωτές και 78 αστυνομικοί τραυματίστηκαν μόνο χθες, ενώ ένας αστυνομικός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Βράζει” η Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας- Αστυνομικοί σκότωσαν δημοσιογράφο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε