Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ινδία: Συνελήφθη γκουρού για διαδήλωση κατά της διαφθοράς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε έναν διάσημο γιόγκι, πολέμιο της διαφθοράς, ο οποίος είχε διοργανώσει διαδήλωση υπέρ της κάθαρσης, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών του κοντά στο Κοινοβούλιο στο Νέο Δελχί.

Ο γενειοφόρος Μπάμπα Ράμντεβ, ντυμένος πάντοτε με τον γνωστό κροκωτό μανδύα του, ξεκίνησε σήμερα μία «επ’ αόριστον» διαμαρτυρία στην ινδική πρωτεύουσα, με κύριο αίτημα προς την κυβέρνηση να επαναπατρισθούν τα «μαύρα χρήματα», δηλ. τα κονδύλια που έχουν τοποθετηθεί σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και υπάρχουν υπόνοιες ότι προέρχονται από δωροδοκίες.

Ο εθνικιστής Ινδουιστής γκουρού, ο οποίος μάχεται την «καλπάζουσα» διαφθορά στην Ινδία, παρουσιάζει μία εκπομπή γιόγκα στην τηλεόραση, την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια Ινδοί.

Η αστυνομία έστησε οδοφράγματα κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν ο Μπάμπα Ράμντεβ και οι πιστοί του, η πλειονότητα των οποίων προέρχονταν από την γενέτειρά του πόλη, Χαριντουάρ, στις όχθες του Γάγγη, στη βόρειο Ινδία.

«Ο ίδιος ο Μπάμπα Ράμντεβ πρότεινε να τον συλλάβουμε και προβαίνουμε και σε άλλες συλλήψεις για προληπτικούς λόγους», τόνισε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ταζ Χασάν.

Ο γκουρού είχε διαμηνύσει πως προτίθεται να πορευτεί ως το Κοινοβούλιο προκειμένου οι βουλευτές να ακούσουν τη φωνή των πιστών του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γκουρού και άλλα άτομα που συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν σε ένα στάδιο έξω από το Νέο Δελχί, όπου θα κρατηθούν έως ότου αφεθούν ελεύθεροι, πιθανώς χωρίς να τους αποδοθεί κατηγορία.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας 75χρονος πολέμιος της διαφθοράς, ο Άνα Χαζάρε, έβαλε τέλος στην εξαήμερη απεργία πείνας που είχε διοργανώσει στο Νέο Δελχί χωρίς να κατορθώσει να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και του κοινού, έναν χρόνο μετά την επιτυχημένη αντίστοιχη προσπάθειά του, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να ενισχύσει τη νομοθεσία κατά της διαφθοράς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε