Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ινδία: Χιλιάδες άστεγοι από την σφοδρή θύελλα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Οι ινδικές αρχές προσπαθούν σήμερα να οργανώσουν το έργο διάσωσης στα κρατίδια που επλήγησαν από τη σφοδρή θύελλα που άφησε πίσω της τουλάχιστον 129 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους.

 

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 120χλμ. την ώρα σάρωσαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τα ινδικά κρατίδια του Μπιχάρ, της δυτικής Βεγγάλης και του Ασαμ, καθώς και το βορειοδυτικό Μπανγκλαντές.
 
Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία και δυο στο Μπανγκλαντές.
 
“Είμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση της επιχείρησης της διάσωσης. Έχουμε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για τη διανομή ρυζιού και φαρμάκων στους πληγέντες. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να βοηθήσουν τους άστεγους, αλλά τις προσπάθειές τους εμποδίζουν οι αποκλεισμένοι από τα ξεριζωμένα δέντρα δρόμοι”, δήλωσε ο υπουργός πολιτικής άμυνας της δυτικής Βεγγάλης Σρικουμάρ Μουχερτζί.
 
Στη δυτική Βεγγάλη, 250.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι και 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
 
Από τις καταρρακτώδεις βροχές έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες ζώα και καταστράφηκαν καλλιέργειες, κύρια πηγή εσόδων του πληθυσμού που στην πλειοψηφία του είναι αγρότες.
 
Στο χωριό Ραμπούρ, 320 χλμ από την Καλκούτα, πρωτεύουσα της δυτικής Βεγγάλης, στέγες σπιτιών κατέρρευσαν ή παρασύρθηκαν από τους ανέμους και εκατοντάδες άστεγοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία και ναούς.
 
Στο Μπιχάρ, το ινδικό κρατίδιο που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο, 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40.000 σπίτια κατέρρευσαν. Στο Ασαμ, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 500 σπίτια καταστράφηκαν. Στο Μπανγκλαντές, προκλήθηκαν ζημιές σε 140.000 σπίτια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε