Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιορδανία: Αντικαθεστωτική διαδήλωση με 8 τραυματίες

Ιορδανία: Αντικαθεστωτική διαδήλωση με 8 τραυματίες
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2011 | 16:55
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2011 | 16:55

Πρόκειται για τις πρώτες βιαιότητες αφότου άρχισε το κίνημα κοινωνικής και πολιτικής αμφισβήτησης στη χώρα, πριν από πολλές εβδομάδες.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε διαδήλωση στο Αμάν, όταν οπαδοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν σε διαδήλωση πολλών εκατοντάδων νέων που ζητούσαν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Σχεδόν 400 νέοι, σύμφωνα με τους οργανωτές, ή 300 σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές ανήκαν στο Κόμμα Λαϊκής Ενότητας, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, τον Σαΐντ Τιάμπ.
Ένταση στη διαδήλωση μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής - ΦΩΤΟ REUTERS
Ένταση στη διαδήλωση μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Χατίμπ δήλωσε πως ένας «καβγάς» ξέσπασε «ανάμεσα σε μια διαδήλωση οπαδών της κυβέρνησης και μια άλλη συγκέντρωση που βρισκόταν στο ίδιο μέρος», αναφερόμενος στους νεαρούς που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν από την πλευρά τους ότι καταδιώχθηκαν από οπαδούς της κυβέρνησης οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν, ορισμένοι με ρόπαλα. Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τους ίδιους. Ο Τιάμπ επέκρινε την αστυνομία ότι δεν επενέβη για να προστατεύσει τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές πρόσθεσαν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι ένας δημοσιογράφος, ο Μοαουάφακ Μαχαντίν, και ο γιος του, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν.   Διαδώστε αυτό το άρθρο