Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιορδανία: Αντικαθεστωτική διαδήλωση με 8 τραυματίες

ΦΩΤΟ REUTERS

Πρόκειται για τις πρώτες βιαιότητες αφότου άρχισε το κίνημα κοινωνικής και πολιτικής αμφισβήτησης στη χώρα, πριν από πολλές εβδομάδες.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε διαδήλωση στο Αμάν, όταν οπαδοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν σε διαδήλωση πολλών εκατοντάδων νέων που ζητούσαν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Σχεδόν 400 νέοι, σύμφωνα με τους οργανωτές, ή 300 σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές ανήκαν στο Κόμμα Λαϊκής Ενότητας, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, τον Σαΐντ Τιάμπ.
Ένταση στη διαδήλωση μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Χατίμπ δήλωσε πως ένας «καβγάς» ξέσπασε «ανάμεσα σε μια διαδήλωση οπαδών της κυβέρνησης και μια άλλη συγκέντρωση που βρισκόταν στο ίδιο μέρος», αναφερόμενος στους νεαρούς που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν από την πλευρά τους ότι καταδιώχθηκαν από οπαδούς της κυβέρνησης οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν, ορισμένοι με ρόπαλα. Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τους ίδιους. Ο Τιάμπ επέκρινε την αστυνομία ότι δεν επενέβη για να προστατεύσει τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές πρόσθεσαν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι ένας δημοσιογράφος, ο Μοαουάφακ Μαχαντίν, και ο γιος του, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε