Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιός στα κινητά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! – ‘Εστελναν το ίδιο μήνυμα έως και 300 φορές!

Ιός στα κινητά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! – ‘Εστελναν το ίδιο μήνυμα έως και 300 φορές!

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι γάλλοι χρήστες κινητών. Τι κι αν έβγαλαν την κάρτα SIM για να γλυτώσουν, το κινητό τους έστελνε το ίδιο μήνυμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εκατοντάδες φορές! 

Η γαλλική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Orange, έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από δεκάδες πελάτες της οι οποίοι παρατήρησαν ότι το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά τους είχε αποσταλεί στον ίδιο παραλήπτη όχι μία, αλλά έως και 300 φορές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ορισμένοι μάλιστα ήταν ακόμα πιο άτυχοι αφού ένα απλό μήνυμα κειμένου (SMS) για την «καλή χρονιά» είχε γίνει MMS, το οποίο έχει κόστος πολλαπλάσιο του απλού μηνύματος.

Το αποτέλεσμα ήταν να χρεωθούν με εκατοντάδες ευρώ οι λογαριασμοί συγκεκριμένων πελατών.

Όπως ανέφεραν χρήστες ενός διαδικτυακού φόρουμ πελατών της Orange ακόμα και η απενεργοποίηση της κάρτας SIM του κινητού τηλεφώνου αποδείχτηκε ανώφελη καθώς η αποστολή των μηνυμάτων συνεχιζόταν κανονικά.

 Η γαλλική εταιρεία, μέλος του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας France Telecom, ανακοίνωσε, με καθυστέρηση, το πρωί της Δευτέρας ότι «όσοι πελάτες της χρεώθηκαν κατά λάθος» θα αποζημιωθούν.

Δεν ανακοίνωσε όμως ούτε πόσοι είναι ούτε πως θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε