Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιράκ: Ανάληψη ευθύνης απο Αλ Κάιντα για τους 43 νεκρούς

Ανακοίνωση που “ανέβασε” σε site η Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη των δύο επιθέσεων – καμικάζι που σκότωσαν 43 άτομα την περασμένη Κυριακή.

Η Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις κατά σουνιτών μουσουλμάνων από τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι την περασμένη Κυριακή.

Στην πιο πολύνεκρη από τις δύο επιθέσεις, βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε μέλη της υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση πολιτοφυλακής “Sahwa” καθώς περίμεναν τη σειρά τους για να πληρωθούν στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Βαγδάτης σκοτώνοντας τουλάχιστον 39 και τραυματίζοντας 41 ανθρώπους, ανακοίνωσαν ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Κατά τη δεύτερη επίθεση, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τέσσερις και τραυμάτισε έξι ανθρώπους σε συνάντηση των τοπικών σουνιτών ηγετών της πολιτοφυλακής στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε η αστυνομία στην Ανμπάρ.

Σε ανακοίνωσή της που ανέβασε σε ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιείται συχνά από τους ισλαμιστές η αλ Κάιντα αναφέρει ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο πλαίσιο της δράσης κατά των “ηγετών της αποστασίας”, ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους σουνίτες μαχητές που υπήρξαν σύμμαχοι της αλ Κάιντα, αλλά την περίοδο 2006-07 συντάχθηκαν με τους αμερικανούς για να τους βοηθήσουν να κερδίσουν τον πόλεμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε