Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από το νέο κύμα επιθέσεων

Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από το νέο κύμα επιθέσεων

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 τραυματίστηκαν, από το σημερινό κύμα επιθέσεων στο Ιράκ, που είχε στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας, σιίτες και τη μειονότητα Σαμπάκ.

Παραμονή της συμπλήρωσης του πρώτου χρόνου από την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών, σημειώθηκε νέο μπαράζ επιθέσεων, μια ημέρα μετά τις επιθέσεις εναντίον δυο σιιτικών τεμενών και των γραφείων κουρδικού πολιτικού κόμμαατος στο βόρειο Ιράκ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 19 ανθρώπων, αλλά και δεκάδες τραυματίες.

Σήμερα, σε κεντρικό δρόμο δυτικά του Τικριτ τρείς ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον σημείου ελέγχου σκοτώνοντας έναν αστυνομικό. Οι ένοπλοι που καταδιώχθηκαν κατόπιν από περίπολο της αστυνομίας, εγκατέλειψαν το παγιδευμένο όχημά τους και μετά το ανατίναξαν σκοτώνοντας ακόμη τέσσερις αστυνομικούς.

Στο χωριό Αλ-Μπουσλάιμπι, βορείως της Βαγδάτης, βόμβα εξερράγη στο δρόμο κατά τη διέλευση στρατιωτικής περιπόλου με αποτέλεσμα τρεις στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.

Στη βόρεια πόλη Τουζ Χουρμάτου, δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτικού τεμένους προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων. Η σιιτική κοινότητα, που αποτελεί την πλειοψηφία των κατοίκων στο Ιράκ, αποτελεί συχνά στόχο των επιθέσεων που πραγματοποιούν σουνίτες αντάρτες.

Κοντά στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, σε μια ακόμη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι στο χωριό Χάζνα της μειονότητας Σαμπάκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες σε σειρά επιθέσεων σε διάφορες πόλεις

23 νεκροί σε μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε