Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ιραν: Δεν είναι απαραίτητος ο πόλεμος για την “καταστροφή” του Ισράηλ

Ιραν: Δεν είναι απαραίτητος ο πόλεμος για την “καταστροφή” του Ισράηλ

Δεν είναι απαραίτητος ο πόλεμος για να δούμε την «καταστροφή» του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε μια ομιλία του που μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

«Η καταστροφή του σιωνιστικού καθεστώτος δεν προϋποθέτει τον πόλεμο (…) Αν οι χώρες της περιοχής διακόψουν τις σχέσεις τους με τους Σιωνιστές και συνοφρυωθούν λίγο, θα έρθει το τέλος για αυτό το καθεστώς μαριονέτα», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.

Ο ιρανός πρόεδρος, που πραγματοποιεί περιοδεία στο βορειοανατολικό Ιράν, επέκρινε επίσης τα τεράστια εξοπλιστικά συμβόλαια που υπέγραψε η Σαουδική Αραβία και άλλες πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου με τη Δύση και κυρίως με τις ΗΠΑ.

«Αν οι ηγέτες αυτών των χωρών είχαν λίγο μυαλό, δεν θα πωλούσαν το πετρέλαιό τους για να αγοράσουν εξοπλισμό αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων», επεσήμανε ο Αχμαντινετζάντ, η χώρα του οποίου έχει τεταμένες σχέσεις τους τελευταίους μήνες με τις μοναρχίες του Κόλπου.

Η ομιλία του Αχμαντινετζάντ συμπίπτει με την επίσκεψη στο Ιράν του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της παλαιστινιακής Χαμάς Μοχάμεντ Άχμεντ Άουαντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον ιρανό ομόλογό του Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Σαΐντ Τζαλιλί, σύμφωνα με το Irna.

«Η Παλαιστίνη ανήκει στον ισλαμικό κόσμο και πρέπει να απελευθερωθεί. Με τη βοήθεια του Θεού η νίκη είναι κοντά», είπε ο Τζαλιλί με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Άουαντ.

«Η απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι υπόσχεση Θεού και πρέπει να προσπαθήσουμε να την πραγματοποιήσουμε», επεσήμανε από την πλευρά του ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε