Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιράν: Νέα δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Ιράν: Νέα δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2009 | 16:44
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2009 | 10:54

Το Ιράν πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Sejil 2, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
 

 
Η δορυφορική τηλεόραση Al Alam μετέδωσε πως ο πύραυλος Sejil έχει μεγαλύτερο βεληνεκές από τον πύραυλο Shahab, ο οποίος όπως ισχυρίζονται οι Ιρανοί μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο πύραυλος Sejil 2, που χρησιμοποιεί στερεά καύσιμα έχει δυνατότητα να πλήξει το Ισραήλ, αλλά και τις αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο. 
Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης είχε δηλώσει πως το Ιράν θα προχωρήσει στην κατασκευή μιας βελτιωμένης έκδοσης του Sejil, που θα μπορεί να φτάσει στο Ισραήλ.
 
"Ο Sejil έχει ικανοποιητικό βεληνεκές, μεγάλη ακρίβεια και δυνατότητα καταστροφής. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον προηγμένα βαλλιστικά συστήματα. Είναι το καλύτερο όπλο που διαθέτουν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις", είχε επισημάνει ο ίδιος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι η δοκιμή από το Ιράν ενός αναβαθμισμένου πυραύλου υπονομεύει την επιμονή του για ειρηνικές προθέσεις και θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα από την διεθνή κοινότητα.

"Σε μία περίοδο που η διεθνής κοινότητα έχει προσφέρει στο Ιράν ευκαιρίες να αρχίσει να οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης οι πυραυλικές δοκιμές το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης για ειρηνικές προθέσεις. Αυτές οι ενέργειες θα εντείνουν την σοβαρότητα και την απόφαση της διεθνούς κοινότητας να καταστήσει το Ιράν υπεύθυνο για την συνεχιζόμενη αψήφιση των διεθνών του υποχρεώσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα",τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μάικ Χάμερ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο