Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιράν: Προσφέρουμε στρατιωτική βοήθεια στη Γάζα

Ιράν: Προσφέρουμε στρατιωτική βοήθεια στη Γάζα

Το Ιράν προσφέρει «στρατιωτική» βοήθεια στο παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί.

«Είμαστε περήφανοι που υπερασπιζόμαστε τον λαό της Παλαιστίνης και τη Χαμάς (…) είμαστε περήφανοι που η βοήθειά μας είναι τόσο οικονομική όσο και στρατιωτική», δήλωσε ο Λαριτζανί, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του κοινοβουλίου ICANA.ir

Ο Λαριτζανί δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τη φύση της στρατιωτικής βοήθειας.

Το Ισραήλ κατηγορεί τις τελευταίες ημέρες το Ιράν ότι έχει προμηθεύσει τις παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα με πυραύλους Fajr-5, δραστικού βεληνεκούς 75 χιλιομέτρων, που εκτοξεύονται εναντίον του εβραϊκού κράτους από τις 14 Νοεμβρίου.

Χθες Τρίτη ο ηγέτης του Ισλαμικού Τζιχάντ, ο Ραμαντάν Αμπντάλα Σάλα, παραδέχτηκε μιλώντας στο κανάλι Αλ Τζαζίρα ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις οι οποίες δρουν στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιούν ιρανικά όπλα στις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

«Τα όπλα της αντίστασης σήμερα στην Παλαιστίνη, απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα και την αλαζονεία του Ισραήλ, είναι κυρίως ιρανικής προέλευσης: πρόκειται για ιρανικά όπλα ή οπλισμό που αποκτήθηκε χάρη σε ιρανική χρηματοδότηση», είπε ο Σάλα στη συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το κανάλι.

Εξάλλου και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφάρι, επεσήμανε από την πλευρά του σήμερα στο πρακτορείο Isna ότι η Τεχεράνη «προσφέρει τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη σε όλους τους μουσουλμάνους που μάχονται κατά της παγκόσμιας αλαζονείας».

Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βοηθήσουμε (την παλαιστινιακή αντίσταση) γιατί η Γάζα πολιορκείται».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε