Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιράν και Πακιστάν συμφώνησαν για φυσικό αέριο

Ιράν και Πακιστάν συμφώνησαν για φυσικό αέριο

Το Ιράν υποσχέθηκε να παραδίδει σε καθημερινή βάση 21 εκατ. κ.μ. φυσικού αερίου στο Πακιστάν από το 2014, στο πλαίσιο της συμφωνίας 25ετούς διάρκειας, που υπογράφηκε στην Τεχεράνη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το εμπορικό αυτό συμβόλαιο υπεγράφη μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 28 Μαΐου για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς αερίου που θα συνδέει το Ιράν με το Πακιστάν, ένα σχέδιο ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, προϊόν 17 ετών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το συμβόλαιο υπογράφηκε σήμερα από τους διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Εξαγωγών Αερίου του Ιράν (NIGEC) και την πακιστανική Inter-State Gas Ltd και προβλέπει την καθημερινή παράδοση 21 εκατ. μ3 φυσικού αερίου στο Πακιστάν για 25 χρόνια.

Ο Ιρανός υφυπουργός Πετρελαίου, Τζαβάντ Ουτζί, τόνισε κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου, πως το Ιράν θα ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή των 300 χλμ του αγωγού που θα συνδέουν την ιρανική πόλη Ιρανσάχρ, στα νοτιοανατολικά, με την πακιστανική μεθόριο μέσω της ιρανικής πόλης Σαχμπαχάρ, στη θάλασσα του Ομάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε