Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιρανός αξιωματούχος χαστούκισε τον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ και ζει ακόμα

Σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης χαστούκισε θυμωμένος τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στις αρχές του 2010
 

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη την ώρα που η Τεχεράνη ήταν ακόμη αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις από τις ταραχές που σημειώθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές του 2009 και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλι Τζαφαρί κατηγορούσε τον Αχμαντινεζάντ για το μετεκλογικό “χάος” που επικράτησε το 2009.
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Αχμαντινεζάντ αισθανόταν ότι μετά από τις βίαιες ταραχές που ακολούθησαν την επανεκλογή του ο “κόσμος αισθανόταν ότι ασφυκτιά”.
 
Σε μία συνάντηση με το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας ο πρόεδρος “σκέφτηκε ότι για να ηρεμήσει η κατάσταση ίσως είναι αναγκαίο να δοθούν περισσότερες προσωπικές και κοινωνικές ελευθερίες, ακόμα και περισσότερη ελευθερία στον Τύπο”.
 
Αυτή η πρόταση προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Τζαφαρί, σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα : “Κάνετε λάθος! Στην πραγματικότητα εσείς δημιουργήσατε αυτό το χάος! Και τώρα λέτε να δώσουμε περισσότερη ελευθερία στον Τύπο;”
 
Στη συνέχεια ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης χαστούκισε στο πρόσωπο τον Αχμαντινεζάντ “προκαλώντας την άμεση διακοπή της συνεδρίασης”, η οποία δεν επαναλήφθηκε παρά μόνο αφού πέρασαν δύο εβδομάδες.
 
Χρειάστηκε η παρέμβαση του Αγιατολάχ Αχμάντ Τζανατί, επικεφαλής του Συμβουλίου των Φρουρών της Επανάστασης, για να επιστρέψουν στο τραπέζι ο Τζαφαρί και ο Αχμαντινεζάντ, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε