Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιρανός αξιωματούχος χαστούκισε τον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ και ζει ακόμα

Ιρανός αξιωματούχος χαστούκισε τον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ και ζει ακόμα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.12.2010 | 18:30
Πρώτη δημοσίευση: 30.12.2010 | 18:13

Σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης χαστούκισε θυμωμένος τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στις αρχές του 2010
 

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη την ώρα που η Τεχεράνη ήταν ακόμη αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις από τις ταραχές που σημειώθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές του 2009 και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλι Τζαφαρί κατηγορούσε τον Αχμαντινεζάντ για το μετεκλογικό "χάος" που επικράτησε το 2009.
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Αχμαντινεζάντ αισθανόταν ότι μετά από τις βίαιες ταραχές που ακολούθησαν την επανεκλογή του ο "κόσμος αισθανόταν ότι ασφυκτιά".
 
Σε μία συνάντηση με το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας ο πρόεδρος "σκέφτηκε ότι για να ηρεμήσει η κατάσταση ίσως είναι αναγκαίο να δοθούν περισσότερες προσωπικές και κοινωνικές ελευθερίες, ακόμα και περισσότερη ελευθερία στον Τύπο".
 
Αυτή η πρόταση προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Τζαφαρί, σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα : "Κάνετε λάθος! Στην πραγματικότητα εσείς δημιουργήσατε αυτό το χάος! Και τώρα λέτε να δώσουμε περισσότερη ελευθερία στον Τύπο;"
 
Στη συνέχεια ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης χαστούκισε στο πρόσωπο τον Αχμαντινεζάντ "προκαλώντας την άμεση διακοπή της συνεδρίασης", η οποία δεν επαναλήφθηκε παρά μόνο αφού πέρασαν δύο εβδομάδες.
 
Χρειάστηκε η παρέμβαση του Αγιατολάχ Αχμάντ Τζανατί, επικεφαλής του Συμβουλίου των Φρουρών της Επανάστασης, για να επιστρέψουν στο τραπέζι ο Τζαφαρί και ο Αχμαντινεζάντ, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο