Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ηρεμεί” το ηφαίστειο της Ισλανδίας

“Ηρεμεί” το ηφαίστειο της Ισλανδίας

Οι εκρήξεις στο ηφαίστειο Eyjafjallajokul “μειώνονται σε ένταση”, ανακοινώθηκε από την Ισλανδία, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει.

Το ηφαίστειο της Ισλανδίας του οποίου η έκρηξη έχει αναστατώσει την εναέρια κυκλοφορία πάνω από περιοχές της Ευρώπης, άρχισε να βγάζει λάβα ενώ εκπέμπει στην ατμόσφαιρα πολύ λιγότερη τέφρα, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πιλότος ενός ελικοπτέρου που πέταξε πάνω από τον κρατήρα.

“Διαπιστώσαμε μιαν αλλαγή στην έκρηξη, το ηφαίστειο που εξέπεμπε τέφρα τώρα βγάζει λάβα”, δήλωσε ο πιλότος Ρεϊνιρ Πέτουρσον. “Αυτή είναι η πρώτη μέρα που βλέπουμε λάβα. Δεν ρέει, εκτινάσσεται”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πέτουρσον, το νέφος σήμερα πάνω από το ηφαίστειο αποτελείται πλέον κυρίως από ατμό και όχι από στάχτες. “Αυτό που βλέπουμε είναι ως επί το πλείστον ατμός, καθαρό νερό”, σημείωσε.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε από την πλευρά του ότι είδε ένα μεγάλο κιτρινωπό σύννεφο από τέφρα, αλλά λιγότερο πυκνό από τις προηγούμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ του ΙΤΝ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε