Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιρλανδική τράπεζα ήθελε να δώσει στο προσωπικό 40 εκατ. ευρώ μπόνους!

REUTERS
Κι όμως συνέβη και αυτό. Την ώρα που η Ιρλανδία ζητά την βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ για να αντεπεξέλθει από την οικονομική κρίση, ιρλανδική τράπεζα ζητούσε κρατική επιχορήγηση για να δώσει….μπόνους!
Η ιρλανδική κυβέρνηση μπλόκαρε χθες βράδυ, ένα σχέδιο της τράπεζας Allied Irish Bank (AIB) να δώσει στο προσωπικό της 40 εκατομμύρια ευρώ μπόνους, απειλώντας να διακόψει την περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την τράπεζα.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν έστειλε επιστολή στην τράπεζα τονίζοντας “ότι η καταβολή της οικονομικής βοήθειας που έχει ζητηθεί για την AIB θα έχει ως προϋπόθεση την μη καταβολή των μπόνους, ανεξαρτήτως του πότε αυτά κερδήθηκαν”.
 
Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο της AIB μελέτησε την επιστολή αυτή και “αποφάσισε να μην καταβάλει τα μπόνους”.
 
Ο κ.Λένιχαν είπε ότι χαιρετίζει αυτή την απόφαση και επανέλαβε την “απόλυτη εμπιστοσύνη” του στον πρόεδρο-γενικό διευθυντή της ΑΙΒ και το διοικητικό της συμβούλιο.
 
Μέχρι στιγμής, οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση της ιρλανδικής τράπεζας που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Η είδηση ότι η τράπεζα ζήτησε βοήθεια για να δώσει μπόνους είχε ξεσηκώσει τους Ιρλανδούς και πως να μην τους ξεσηκώσει αφού δεν μπορεί η χώρα να κινδυνεύει και μια τράπεζα να θέλει κρατική βοήθεια για να…επιβραβεύσει τους εργαζόμενους της.
 
Η AIB είχε ανακοινώσει στα τέλη Νοεμβρίου ότι πρέπει να αντλήσει επιπλέον 5,26 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου για να αυξήσει τα ίδια κεφάλαιά της σύμφωνα με τα αιτήματα που της υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου διεθνούς βοήθειας που χορηγήθηκε στην Ιρλανδία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε