Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ήρθε η ώρα για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας”!

Η Ντίλμα Ρούσεφ, το μεγάλο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο Λούλα. ΦΩΤΟ REUTERS
Η Ντίλμα Ρούσεφ κάλεσε τους Βραζιλιάνους να εκλέξουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της χώρας.

Η Ντίλμα Ρούσεφ, το μεγάλο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία στο Σάο Πάολο, καλώντας τους Βραζιλιάνους να επιλέξουν τη “συνέχεια”, έχοντας στο πλάι της τον απερχόμενο πρόεδρο, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
 
“Ενώπιόν σας δεσμεύομαι να εξαλείψω την ανέχεια και να οδηγήσω αυτή τη χώρα και αυτό το λαό στην ανάπτυξη”, είπε η 62χρονη Ρούσεφ, έξι ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
 
Μιλώντας στους οπαδούς της υπό καταρρακτώδη βροχή στο “σαμποδρόμιο” της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, κάλεσε επίσης τους Βραζιλιάνους να ψηφίσουν για “την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Βραζιλίας”.
 
Η πρώην αντάρτισσα, που είχε φυλακιστεί για δύο χρόνια και είχε βασανιστεί κατά την περίοδο της δικτατορίας (1964-1985), έχει πιθανότητες να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, εάν αποδειχθούν ορθές οι δημοσκοπήσεις που της δίνουν ποσοστά από 49 έως 51%.
 
Ο κυριότερος αντίπαλός της, ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Ζοζέ Σέρα, 68 ετών υπολείπεται κατά πολύ στην πρόθεση ψήφου αφού στις δημοσκοπήσεις φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 24-28%.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε