Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ήρθε η ώρα του Σίλβιο!

REUTERS
Όλα είναι έτοιμα για την πολύκροτη δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού για την υπόθεση “Ρούμπιγκεϊτ” που αρχίζει σήμερα στην Ιταλία. Ο Καβαλιέρε είπε πως δεν θα είναι στο δικαστήριο. Απαγόρευσαν και τις κάμερες στην δίκη εκτός από την κρατική τηλεόραση.
Με τις κατηγορίες της συνδρομής σε εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρησης εξουσίας αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
Η δίκη αφορά την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ», δηλαδή των σχέσεων του ιταλού πρωθυπουργού με την ανήλικη χορεύτρια μαροκινής καταγωγής, Ρούμπι.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ίδιος δεν θα είναι παρών κατά την έναρξη της δίκης, αλλά αυτό δεν πρόκειται να τον γλιτώσει από την μεγάλη πολιτική πίεση, καθώς τρεις διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Ρώμη από την αντιπολίτευση για τη σημερινή «Ημέρα της Δημοκρατίας», όπως την αποκαλούν.
 
Στόχος είναι να ανακοπούν οι προσπάθειες του Μπερλουσκόνι να περιορίσει την δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης με το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμισή της.
Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες στις οποίες ο ιταλός πρωθυπουργός εκφράζει τις ανησυχίες του για την ηλικία της έφηβης χορεύτριας με την οποία συνδέθηκε το όνομά του, δόθηκαν στη δημοσιότητα xθες μια μέρα πριν από την έναρξη της δίκης για το ροζ σκάνδαλο.

Ο 74χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι που αρνήθηκε να εμφανιστεί στην έναρξη της δίκης στο Μιλάνο, καταγράφηκε να συζητά την ηλικία της νεαρής Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, το καλιτεχνικό όνομα της οποίας είναι Ρούμπι η Καρδιοκλέφτρα.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε τη Ρούμπι για να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του σε 13 περιπτώσεις, ενώ εκείνη εργαζόταν ως συνοδός πολυτελείας, πριν ακόμη ενηλικιωθεί, σε ηλικία 17 χρονών. Στη συνέχεια, ο ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να προσπάθησε να καλύψει την σχέση ανάμεσα στον ίδιο και τη Ρούμπι προβαίνοντας,όμως, σε κατάχρηση εξουσίας.

Αν το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο, μπορεί να καταδικαστεί και σε 15ετή κάθειρξη. Αν η ποινή κάθειρξης είναι μεγαλύτερη των πέντε ετών, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου δημόσιο αξίωμα.

Νομικοί πάντως επισημαίνουν ότι θα είναι δύσκολο να αποδειχτούν οι κατηγορίες καθώς και οι δύο αρνούνται ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή.

Στις συνομιλίες που έγιναν γνωστές ο Μπερλουσκόνι συνομιλεί με την 25χρονη Νικόλ Μινέτι -πρώην σόουγουμαν και οδοντίατρος- την οποία ο ιταλός πρωθυπουργός ενέταξε στην πολιτική, δίνοντάς της μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο της Λομβαρδίας.

Η Μινέτι προειδοποιεί τον Μπερλουσκόνι ότι ο εισαγγελέας θέλει να την ανακρίνει για τη σχέση του πρωθυπουργού με τη Ρούμπι και ο τελευταίος ακούγεται να λέει: «Εντάξει λοιπόν, αυτό που είναι σημαντικό είναι πως υπάρχουν πολλοί που μπορούν να εγγυηθούν για το γεγονός ότι η Ρούμπι είπε ψέματα για την ηλικία της. Όταν γίνεια αυτό, δεν θα χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Τη βοηθήσαμε γιατί τη λυπηθήκαμε. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα καταλήξει σε χάος».

Η Μινέτι πιστεύεται ότι διευκόλυνε την επικοινωνία και την επαφή του Μπερλουσκόνι με διάφορες γυναίκες σε διαμερίσματα στο Μιλάνο.
 

Την ίδια ώρα όμως αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Εισαγγελίας να απαγορεύσει την είσοδο σε κάμερες στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μόνο η κρατική τηλεόραση RAI θα δικαιούται να μπει στην αίθουσα και να δείξει πλάνα από την δική ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επιτραπεί και η ζωντανή κάλυψη της δικής.
 

Δείτε επίσης:

Οι Ιταλοί βουλευτές στηρίζουν τον Μπερλουσκόνι

Ποιόν αστέρα του Χόλυγουντ κάλεσε ο Μπερλουσκόνι για μάρτυρα υπεράσπισης;

Ο Σίλβιο στο εδώλιο – “Είμαι θύμα καταδίωξης”, είπε – Κόσμος

Εισαγγελέας: 13 φορές ο Σίλβιο έκανε σεξ με την Ρούμπι – Μαζί τους κι άλλες 32 κοπέλες – Κόσμος

Ο Σίλβιο έκανε πλαστική για να είναι ωραίος στο… δικαστήριο! – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε