Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ήρθε, κατέθεσε και… έφυγε ο Μέρντοκ

REUTERS

Αφού είπε αυτά που ήθελε να πει, ζήτησε μια συγγνώμη μπήκε στο αεροπλάνο του και την έκανε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έδρα της μιντιακής του αυτοκρατορίας News Corporation, αναχώρησε χθες βράδυ ο Ρούπερτ Μέρντοχ, την επομένη της «συγγνώμης» ενώπιον Βρετανών βουλευτών για το κολοσσιαίο σκάνδαλο, αλλά και της απόπειρας να αποποιηθεί την ευθύνη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.
 
Πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ ο Μέρντοχ έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους περίπου 50.000 συνεργάτες της News Corporation, λέγοντας πως η εταιρεία θα αλλάξει δημοσιογραφική ρότα προς το… λιγότερο κίτρινο και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι τον «πρόδωσαν».
 
Ο 80χρονος μεγιστάνας των μίντια αναχώρησε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος από το αεροδρόμιο του Λούτον έπειτα από 11 ημέρες παραμονής στο Λονδίνο, στη διάρκεια των οποίων έριξε τους τίτλους τέλους στην News of the World, αναγκάστηκε να αποσύρει τη στρατηγική πρόταση συνολικής εξαγοράς του δορυφορικού BSkyB και αποδέχθηκε την παραίτηση δύο στενότατων συνεργατών του, της Ρεμπέκα Μπρουκς στη Βρετανία και του Λες Χίντον στις ΗΠΑ.
 
«Ποτέ δεν αισθάνθηκα τόσο ταπεινωμένος σε ολόκληρη τη ζωή μου» δήλωσε την Τρίτη ο ιδρυτής του διηπειρωτικού ομίλου των ΜΜΕ News Corp ενώπιον των δέκα μελών της επιτροπής μέσων ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων.
 
Αντιμέτωπος με τις σκληρές ερωτήσεις των Βρετανών βουλευτών, ο Ρούπερτ Μέρντοχ προσπάθησε -στη διάρκεια μίας κατάθεσης με απρόοπτα- να αποποιηθεί την ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, λέγοντας ότι δεν είναι υπεύθυνος για αυτό το «φιάσκο».
 
Δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τις δωροδοκίες, ότι παραπλανήθηκε από τους ανθρώπους που εργάζονταν στη News of the World, ενώ υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά τη Ρεμπέκα Μπρουκς.
 
Ο Μέρντοχ θα πρέπει εφεξής να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σκανδάλου των υποκλοπών και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το FBI ξεκίνησε έρευνα γύρω από καταγγελίες για τηλεφωνικές υποκλοπές θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
 
Ο ίδιος ανέφερε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών ότι δεν έχει δει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρξαν στόχοι.
 
 
Αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη επένδυση ο όμιλος Μέρντοκ”!
 
 
Ο μεγαλομέτοχος του News Corp, Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ Μπιν Ταλάλ, δήλωσε χθες ότι συνεχίζει να θεωρεί τον όμιλο αυτόν ως μια αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη επένδυση και ότι έχει εμπιστοσύνη στη διεύθυνσή του από τον Ρούπερτ Μέρντοκ.
 
“Συνεχίζω να θεωρώ τον News Corp μια αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη επένδυση και παραμένω υποστηρικτικός και πεπεισμένος όσον αφορά τη διεύθυνσή του από τον Ρούπερτ και τον Τζέιμς Μέρντοκ”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος.
 
Ο Αλ Ουάλιντ σημειώνει επίσης ότι η δική του Kingdom Holding είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος στον News Corp και ελέγχει το 7% των ψήφων.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα κατόπιν… σκανδάλου παίρνει ο Μέρντοχ

Ευθύνες και στην αστυνομία για τις υποκλοπές

Επίθεση με τούρτα από… αφρό ξυρίσματος στον Μερντοχ! Δείτε ΦΩΤΟ και βίντεο

Μερντοκ και Μπρουκς ενώπιον της Βουλής λίγες ώρες μετά τον θάνατο δημοσιογράφου!

Επίθεση χάκερς στην Sun: Ο Μέρντοκ είναι νεκρός!

Νεκρός δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών

Μπαράζ παραιτήσεων στη Σκότλαντ Γιαρντ: τέλος και ο Νο 2!

“Αναπάντητες” κλήσεις σε όλη την… Βρετανία!

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Ρεμπέκα Μπρουκς

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αστυνομίας μετά τα δημοσιεύματα – Δείτε τη δήλωση του

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε