Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ήρθε το αυτοκίνητο που δε χρειάζεται... οδηγό! (VIDEO)

Ήρθε το αυτοκίνητο που δε χρειάζεται... οδηγό! (VIDEO)
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2013 | 16:24

Το αυτοκίνητο που μπορεί να κινείται χωρίς τον οδηγό του είναι πραγματικότητα, έστω και σε πειραματικό στάδιο. Το παρουσίασε η Toyota και είναι το Lexus LS.

Είναι το πειραματικό Lexus LS, με ενσωματωμένο «Σύστημα Έξυπνης Μετακίνησης» (Intelligent Transport).

Το «έξυπνο» αυτοκίνητο διαθέτει εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης των δρόμων, των πεζών αλλά και των φαναριών, κινείται δίχως την άμεση συμβολή του οδηγού του, σύμφωνα με το BBC.Εκπρόσωπος της Toyota, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο έχει επίσης τη δυνατότητα να «επικοινωνεί» με άλλα οχήματα. Στόχος της ευρύτερης έρευνας της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα των αυτοελεγχόμενων οχημάτων είναι ο περιορισμός των ατυχημάτων.

«Στοχεύουμε να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο που θα εξαλείψει τα ατυχήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας από την Ιαπωνία.Το πειραματικό αυτοκίνητο παρακολουθεί εάν ο οδηγός παραμένει ξύπνιος και δεν έχει αποκοιμηθεί, φροντίζει να παραμείνει το όχημα εντός των ορίων του δρόμου και σταματάει κάθε φορά που «ανάβει» κόκκινο. Μια σειρά από οπτικούς αισθητήρες επιτρέπουν στο όχημα να εντοπίζει τους πεζούς καθώς και τα πιθανά εμπόδια.

Παράλληλα, διαθέτει τεχνολογία που του επιτρέπει να επικοινωνεί με smartphone του οδηγού, παρέχοντας πληροφορίες για τοποθεσίες και μέρη, κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Με λίγα λόγια, το όχημα είναι σε θέση να προτείνει στον ενδιαφερόμενο οδηγό του ένα εστιατόριο ή ένα καφέ για στάση.

Την προηγούμενη Παρασκευή, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi θα παρουσιάσει ένα πειραματικό όχημα, το οποίο θα μπορεί να παρκάρει μόνο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Toyota αποζημιώνει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ανακλήθηκαν μαζικά

Ανακαλεί πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως η Toyota

Ανακαλεί 7,43 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως η Toyota!Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο