Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ισημερινός: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για απεγκλωβισμό δύο μεταλλωρύχων

Διασώστες κατεβαίνουν σε μια προσπάθεια τους να εντοπίσουν και τους άλλους δύο μεταλλωρύχους. ΦΩΤΟ REUTERS
Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό δύο μεταλλωρύχων στον νοτιοδυτικό Ισημερινό.

Οι διασώστες στο Πορτοβέλο, στο νοτιοδυτικό Ισημερινό, εξακολουθούσαν να σκάβουν για να φθάσουν σε δύο παγιδευμένους μεταλλωρύχους, που βρίσκονται κάτω από το έδαφος από την Παρασκευή έπειτα από έκρηξη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους άλλα δύο άτομα, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
 
«Δουλεύουμε σαν αρουραίοι, σκάβοντας με τα χέρια για να ανοίξουμε μικρές τρύπες που θα μας επιτρέψουν να φθάσουμε στους μεταλλωρύχους», τονίζει ένας από τους εργαζόμενους στο ανθρακωρυχείο της Κάσα Νέγρα, κοντά στο Πορτοβέλο, στην παραμεθόριο επαρχία Ελ Όρο, όχι μακριά από το Περού.
 
Στις εργασίες συμμετέχουν 80 μεταλλωρύχοι, οι οποίοι προσπαθούν να ανοίξουν ανοίγματα έως τους παγιδευμένους συναδέλφους τους, ηλικίας 31 και 29 ετών, εργασίες που δεν σταμάτησαν όλο το βράδυ.
 
Οι διασώστες βρίσκονται «πέντε μέτρα από το σημείο όπου πιστεύεται πως βρίσκονται οι παγιδευμένοι, δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά χαλάσματα, που εμποδίζουν μία σύντομη πρόσβαση», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας Minesadco στην οποία ανήκει το ορυχείο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε