Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισοπεδώνει πόλεις η συριακή αεροπορία

Ισοπεδώνει πόλεις η συριακή αεροπορία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.10.2012 | 11:19
Πρώτη δημοσίευση: 16.10.2012 | 11:19

Συριακά πολεμικά αεροκάφη βομβάρδισαν σήμερα πριν από τα ξημερώματα τα περίχωρα της Μααρέτ αλ-Νουμάν, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στη βόρεια χώρα, την οποία οι δυνάμεις του καθεστώτος προσπαθούν να ανακαταλάβουν από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι επιδρομές αυτές είναι οι πιο σφοδρές από τότε που περιήλθε στον έλεγχο των ανταρτών η πόλη αυτή της επαρχίας Ιντλίμπ, στις 9 Οκτωβρίου", δήλωσε ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Στόχος των αεροπορικών επιδρομών είναι να ανοίξει ένας αυτοκινητόδρομος που θα επιτρέψει την άφιξη στρατιωτικών ενισχύσεων, οι οποίες θα εκδιώξουν τους αντάρτες από την πόλη. Η Μααρέτ αλ-Νουμάν βρίσκεται στον κύριο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Οι ενισχύσεις του στρατού προς τις περιοχές αυτές της βόρειας Συρίας πρέπει αναγκαστικά να περάσουν από τον αυτοκινητόδρομο αυτόν. Καταλαμβάνοντας την Μααρέτ αλ-Νουμάν, οι αντάρτες απέκοψαν τον αυτοκινητόδρομο και από τότε, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιτίθενται συστηματικά στις στρατιωτικές δυνάμεις που τον χρησιμοποιούν.

"Οι περιοχές και τα χωριά Χις, Μααρσάμσα, Μααρσαμαρίν, Τελμίνς και Ντέιρ αλ-Γάρμπι, στα περίχωρα της Μααρέτ αλ-Νουμάν, αποτελούν στόχο των αεροπορικών επιδρομών στις οποίες απάντησαν οι αντιαεροπορικές συστοιχίες των ανταρτών", τόνισε Αμπντέλ Ραχμάν.

"Ο κυβερνητικός στρατός προσπαθεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις του για να ανακαταλάβει την πόλη, αλλά δεν καταφέρνει να στείλει εκεί ενισχύσεις", πρόσθεσε.

Οι επιδρομές αυτές σημειώνονται την επομένη μιας ακόμα αιματηρής ημέρας στη Συρία κατά την οποία σκοτώθηκαν 151 άνθρωποι-78 πολίτες, 46 στρατιώτες και 27 αντάρτες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο