Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ισόβια στον 15χρονο που έκαψε την πρώην φίλη του και την αδελφή της

15χρονος μαθητής καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αναγκαστική την έκτιση 23 ετών φυλάκισης για την δολοφονία της πρώην φιλενάδας του και της μεγαλύτερης αδελφής της–έβαλε φωτιά στο σπίτι της όταν τον εγκατέλειψε.

Ο Ακμόλ Μια σκότωσε την 15χρονη Μαλέχα Μασούντ και τη Ναμπίχα Μασούντ, 21 ετών, στο σπίτι τους στο Τούτινγκ, στο νότιο Λονδίνο. Ο έφηβος –ήταν 14 όταν προέβη στον εμπρησμό, τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς– είχε αναζητήσει στο Διαδίκτυο την προηγουμένη οδηγίες για το πώς “να κάψεις το σπίτι κάποιου”.

Ο δικαστής Κρίστοφερ Μος δήλωσε, απευθυνόμενος στο νεαρό, ότι τα τραγικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν διότι “ήθελες απλά και μόνο να πάρεις εκδίκηση από την Μαλέχα και την οικογένειά της για το γεγονός ότι τερμάτισε τη σχέση σας”.

Ο νεαρός επιστράτευσε τον εξάδελφό του, Σιχαμπουντίν Τσάντουρι, για να ανάψει τη φωτιά ρίχνοντας βενζίνη στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού ενώ η οικογένεια κοιμόταν. Ο Τσάντουρι, 21, καταδικάστηκε επίσης σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και θα πρέπει να εκτίσει 21 χρόνια πριν να έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Ο Μος δήλωσε ότι τον “θορύβησε” η “αυτοπεποίθηση” με την οποία ο Μια είπε ψέματα στην διάρκεια της δίκης του.Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Λέιντλο σημείωσε στην αγόρευσή του ότι η σχέση των δύο εφήβων δεν ήταν σοβαρή, και όταν “οι δυο τους τα χάλασαν ο Μια απείλησε την Μαλέχα πως αν δε συνέχιζε τη σχέση τους θα έκανε κάνει στην ίδια και στην οικογένειά της”. Το γιατί όμως “έφθασε στην απίστευτη απόφαση να κάψει το σπίτι της είναι αδύνατον να το συλλάβει κανείς. Προφανώς δεν επρόκειτο για την αντίδραση ενός συνηθισμένου φυσιολογικού 14χρονου, όσο κι αν είχε πληγωθεί”.

Διαβάστε επίσης: 15χρονος έκαψε την πρώην φίλη του και την αδελφή της εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε