Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισπανία: 57 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Ολοι τους είχαν στην κατοχή τους “ιδιαίτερα σοκαριστικά αρχεία βίντεο, με σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων”, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τη σύλληψη 57 ατόμων για την κατοχή και την ανταλλαγή μέσω διαδικτύου βίντεο με παιδική πορνογραφία, χάρη σε ένα πρόγραμμα πληροφορικής το οποίο επιτρέπει τον εντοπισμό του χρήστη ακόμη και αν έχει διαγράψει τα ίχνη του, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία.

Οι ερευνητές εξετάζουν τις εικόνες “για να βρουν οποιαδήποτο στοιχείο που θα μπορούσε να επιτρέψει τον εντοπισμό των δραστών και των παιδιών- θυμάτων αυτών των κακοποιήσεων ή για να διαπιστωθεί εάν κάποιο από τα εμπλεκόμενα άτομα είναι ο δημιουργός αυτών των βίντεο”.

Αν και ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν καλή γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και χρησιμοποιούσαν επαγγελματικά προγράμματα για να διαγράφουν τα δεδομένα και να μην αφήνουν κανένα ίχνος στο σύστημα, το προηγμένο λογισμικό της αστυνομίας, που δημιουργήθηκε για τον εντοπισμό χρηστών που ανταλλάσσουν αρχεία παιδικής πορνογραφίας, κατάφερε να τους βρει.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας.

Διαβάστε
Διακινούσε πορνό με βρέφη δυο μηνών!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε