Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισπανία: Έπεσε η δημοτικότητα του πρωθυπουργού με το που ανακοίνωσε μειώσεις δαπανών

Ισπανία: Έπεσε η δημοτικότητα του πρωθυπουργού με το που ανακοίνωσε μειώσεις δαπανών

Η δημοσκόπηση της Metroscopia, δείχνει για πρώτη φορά τα αρνητικά αισθήματα των Ισπανών απέναντι στην κεντροδεξιά κυβέρνησή τους, η οποία κέρδισε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δημοτικότητα του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι σημείωσε σημαντική πτώση τον Απρίλιο, αφού η κυβέρνησή του ανήγγειλε μέτρα μείωσης των δαπανών, αλλά και μεταρρυθμίσεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης με στόχο η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στις 11 και 12 Απριλίου, αν οι εκλογές γίνονταν τώρα το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι θα κέρδιζε το 38,1% των ψήφων, πτώση σε σχέση με το 46,3% που εμφανιζόταν να κερδίζει τον προηγούμενο μήνα και με το 44,6% που είχε κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Παρόλα αυτά παραμένει μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα το οποίο έπεσε στο 23%, έναντι 24,4% τον Μάρτιο και 28,7% στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δημοσκόπηση δείχνει σημαντική μείωση στη δημοτικότητα του Ραχόι με το 58% των ερωτηθέντων να είναι αντίθετοι στις πολιτικές του, έναντι του 51% ένα μήνα πριν.

Η πλειοψηφία των Ισπανών πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται σωστά την κρίση (56%), ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη (70%), ότι αυτοσχεδιάζει (52%), ενώ το 64% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τις πρώτες 100 ημέρες του Ραχόι στην εξουσία.

Εξάλλου όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης είδαν τη δημοτικότητά τους να πέφτει με τον υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος και τον υπουργό Οικονομίας Κριστομπάλ Μοντόρο να έχουν από τα χαμηλότερο ποσοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαδήλωση ακτιβιστών στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε