Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισπανία: Γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου

Ισπανία: Γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου

Η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων CCOO, η μεγαλύτερη στην Ισπανία, κήρυξε σήμερα γενική απεργία για την 14η Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Η απεργία θα συμπέσει με την γενική απεργία στη γειτονική Πορτογαλία και θα πρόκειται για «την πρώτη γενική απεργία στην Ιβηρική», είπε ο εκπρόσωπος της CCOO, Φερνάνδο Λεθκάνο ο οποίος κάλεσε ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και σε άλλες χώρες να συντονίσουν την δράση τους.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλές πιθανότητες» η απεργία να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, «ειδικά στο νότο και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας».

Η απεργία συμπίπτει επίσης με μια ημέρα κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κινητοποίηση γίνεται με κεντρικό αίτημα την τροποποίηση των πολιτικών λιτότητας που έχουν αφήσει τις χώρες της ΕΕ οι οποίες τις εφαρμόζουν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που βρίσκονταν προηγουμένως, είπε ο Λεθκάνο.

Η προηγούμενη γενική απεργία στην Ισπανία, εναντίον των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που προώθησε ο Ραχόι,  είχε γίνει τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες μαθητές “πλημμύρισαν” τους δρόμους της Ισπανίας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε