Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισπανία: Μέτρα λιτότητας στη Βαλένσια

Περιλαμβάνουν αύξηση της φορολογίας, περικοπές δαπανών και δεκάδες συγχωνεύσεις στους κοινωφελείς οργανισμούς, στα τοπικά νοσοκομεία και περικοπές δαπανών στα φαρμακεία.

Με τα μέτρα αυτά η τοπική κυβέρνηση του γεωγραφικού διαμερίσματος της Βαλένσια, στην ανατολική Ισπανία, ελπίζει ότι θα εξοικονομηθούν συνολικά πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ (1,057 δισ. ευρώ)

Αυτό το γεωγραφικό διαμέρισμα, το πλέον υπερχρεωμένο, κυβερνάται τα 16 τελευταία χρόνια από το Λαϊκό Κόμμα, που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση και στη Μαδρίτη.

Χρωστούσε στα τέλη του 2011 σχεδόν το 20% (19,9%) του ισπανικού ΑΕΠ, δηλαδή 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα. Η πιστοληπτική ικανότητα της Βαλένσιας υποβαθμίστηκε τον προηγούμενο μήνα από τους οίκους αξιολόγησης Moody’s και Standard&Poor’s.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο, σχεδόν στο σύνολό τους τα 2.400 φαρμακεία στο γεωγραφικό διαμέρισμα αυτό παρέμεναν σχεδόν καθημερινά κλειστά, επειδή οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονταν από την τοπική κυβέρνηση.

Διαβάστε

Νέο πακέτο έκτακτων μέτρων για τη μείωση του χρέους

Νέες περικοπές το 2012 για μείωση του ελλείμματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε