Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ισπανία: Σωσίβιο οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Ισπανία: Σωσίβιο οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Το νομοσχέδιο για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη, θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομία, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο.

Η κυβέρνηση παρουσίασε το νομοσχέδιο στους επιχειρηματίες και τα συνδικάτα, έπειτα από την αποτυχία της προσπάθειας να επιτευχθεί συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις, κατά τις τριμερείς διαβουλεύσεις.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των απασχολουμένων, ενώ παράλληλα θα παράσχει την απαραίτητη ευελιξία στις επιχειρήσεις για να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες, τόνισε ο Θαπατέρο.

Οικονομολόγοι εκτιμούν πως η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας στην Ισπανία αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την ανάκαμψη της παραγωγικότητας και την αποτελμάτωση της οικονομίας, η οποία δεινοπαθεί μετά την κατάρρευση της “φούσκας” στον κατασκευαστικό τομέα.

Αντίθετα με τα εργατικά συνδικάτα, που καταγγέλλουν τα μέτρα ως ενδοτικά προς τους επιχειρηματίες, ο ισπανικός Τύπος εκφράζεται υποστηρικτικά προς το πακέτο που παρουσίασε ο Θαπατέρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε