Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Ισραήλ: Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.09.2010 | 13:35
Πρώτη δημοσίευση: 05.09.2010 | 13:21

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια τριών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δύο αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο σήραγγες λαθρεμπορίου προς την Αίγυπτο κοντά στη Ράφα. Μία από τις σήραγγες κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνδρες που εργάζονταν εκεί.

Η τρίτη αεροπορική επιδρομή είχε στόχο μία παλιά βάση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, στα ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες. Τρία άτομα τραυματίστηκαν από αυτήν την επιδρομή.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τις τρεις επιδρομές, αναφέροντας ότι η μία εξ αυτών στόχευε ένα τούνελ που είχε σκαφθεί προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μετά από σειρά επιθέσεων την Τρίτη και την Τετάρτη στη Δυτική Όχθη από την Χαμάς, καθώς και μετά από την χθεσινή εκτόξευση ρουκέτας από την Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο