Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισραήλ: Η Β. Κορέα προμηθεύει με πυραύλους χώρες της Μ. Ανατολής

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει με βαλιστικούς πυραύλους χώρες της Μέσης Ανατολής, υπονομεύοντας έτσι τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με το στρατιωτικό ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο επικαλείται επιστολή της ισραηλινής πλευράς προς την επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συζητά την επιβολή διεθνών κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας.

Οπως μετέδωσε το ραδιόφωνο, στην επιστολή αναφέρεται οτι “το Ισραήλ ανησυχεί για αυτές τις προμήθειες διότι οι πύραυλοι αυτοί θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή”.

Τον περασμένο Μάιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει με όπλα και ρουκέτες τους μαχητές της παλαιστινιακής Χαμάς, αλλά και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, καθώς επίσης και ότι βοηθά τη Συρία και το Ιράν στα προγράμματα ανάπτυξης πυραύλων. Ο Λίμπερμαν είχε επικαλεστεί την κατάσχεση τον Δεκέμβριο του 2009, στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, ενός παρανόμου φορτίου βορειοκορεατικών όπλων το οποίο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, προοριζόταν για χώρα της Μέσης Ανατολής.

Το 2008, οι ΗΠΑ διαβεβαίωναν ότι η Βόρεια Κορέα είχε βοηθήσει τη Συρία στην κατασκευή ενός μυστικού πυρηνικού αντιδραστήρα, ο οποίος καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το 2007.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε