Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισραηλινά εύσημα στις ΗΠΑ για το Ιράν

Ισραηλινά εύσημα στις ΗΠΑ για το Ιράν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2010 | 08:45

Την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά στο ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ και νυν υπουργός Άμυνας συναντήθηκε την Παρασκευή με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην Ουάσινγκτον. «Εκτιμούμε πολύ τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κι εσείς, κυρία Κλίντον, ώστε να γίνουν αποτελεσματικές οι κυρώσεις κατά του Ιράν, οποιουδήποτε τύπου" (...) με τελικό στόχο "το Ιράν να συμμορφωθεί με τις διεθνείς του υποχρεώσεις», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός. 

Ύστερα από διπλωματική «ακινησία» πολλών μηνών, οι μεν ΗΠΑ ζητούν στον ΟΗΕ πρόσθετες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, το δε Ισραήλ ρητά δεν αποκλείει το στρατιωτικό «πλήγμα». 

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον ρητά επισήμανε ότι «προτιμά η Ουάσινγκτον μία διπλωματική λύση». Άλλωστε, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, ο ναύαρχος Μάϊκλ Μάλεν, εξέφρασε πρόσφατα μεγάλη ανησυχία μπροστά στο ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού «πλήγματος» του Ισραήλ κατά του Ιράν. 

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι «ο παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον», προτρέποντας το Ισραήλ να κάνει ειρηνευτικό διάλογο, αποτελματωμένο όμως μετά την ισραηλινή φονική επιχείρηση «Συμπαγές μολύβι» στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από περίπου 15 μήνες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο