Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τρεις φορές σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτα χθες το βράδυ κατά του νοτίου Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν “θέση τρομοκρατικής δράσης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και δυο θέσεις τρομοκρατικής δράσης στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτα κατά του νοτίου Ισραήλ”.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, η ρουκέτα εξερράγη κοντά σε σπίτι της πόλης Νετιβότ χωρίς να προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Ωστόσο, ένας άνθρωπος υπέστη σοκ και νοσηλεύεται, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Την ευθύνη για τις πρόσφατες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του νοτίου Ισραήλ έχουν αναλάβει μια σαλαφιστική οργάνωση, η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ που καταγγέλλουν “τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας”.

Σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού στρατού, περίπου 480 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ από την αρχή του έτους.

Διαβάστε

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε το Ισραήλ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε