Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο τις σήραγγες από όπου γίνεται λαθρεμπόριο όπλων, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε τη νύχτα της Κυριακής δύο επιδρομές σε σήραγγες που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Το βράδυ του Σαββάτου παλαιστινιακός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε την πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ. Δεν προκάλεσε θύματα, αλλά υλικές ζημιές σε κτίριο του πανεπιστημίου.

Μια ημέρα νωρίτερα, πύραυλος μεγαλύτερης ισχύος έπεσε στην πόλη Ασκελόν προκαλώντας υλικές ζημιές. Μετά την επίθεση αυτή, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας από τους διοικητές του ενόπλου σκέλους της Χαμάς και να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι.

Ο ισραηλινός υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ τόνισε σήμερα πως ο στρατός “δεν σκοπεύει να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια” απέναντι στις εκτοξεύσεις παλαιστινιακών πυραύλων. “Όμως δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κλιμάκωση της βίας γιατί αυτό επιδιώκει η Χαμάς. Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις μας είναι απολύτου ακριβείας”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε