Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισραηλινοί "αγανακτισμένοι" διαδηλώνουν για την ακρίβεια

Ισραηλινοί `αγανακτισμένοι` διαδηλώνουν για την ακρίβεια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.08.2011 | 21:38
Πρώτη δημοσίευση: 06.08.2011 | 21:33

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, εναντίον της "κοινωνικής αδικίας", αλλά και του "υψηλών τιμών".

Ο στόχος που έθεσαν οι διοργανωτές της διαδήλωσης, ήταν να συγκεντρωθούν 200 χιλιάδες πολίτες, "ώστε να εισακούσει τα αιτήματα της κινητοποίησης η κυβέρνηση του Νετανιάχου".

Προ ημερών στο Τελ Αβίβ, αλλά και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν άλλες πορείες "απαιτώντας κοινωνική δικαιοσύνη".

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν νεότευκτη στέγη, σε τιμή προσιτή, αύξηση του κατώτατου μισθού, φορολόγηση των άδειων διαμερισμάτων, επίσης δωρεάν παιδεία σε όλες, ανεξαιρέτως, τις βαθμίδες.

Στο Τελ Αβίβ στα πεζοδρόμια της κεντρικής λεωφόρου Ρότσιλντ περίπου 100 αγανακτισμένοι έχουν στήσει, εδώ και ένα εικοσαήμερο, τις σκηνές τους.

Το κίνημα αυτό, που προέκυψε σε αντίδραση με τις ολοένα αυξανόμενες δαπάνες στέγασης, στο Ισραήλ, περίπου απ το μέσον του Ιουλίου "αγκάλιασαν" οι μεσαίες εισοδηματικώς τάξεις. Συνενώνει το κίνημα περίπου 40 κοινωνικές οργανώσεις. Ενα άλλο 'κεντρικό' αίτημά του, είναι η δραστική αντιμετώπιση της επιδείνωσης της κατάστασης στη δημόσια διοίκηση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο