Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ισραηλινοί αστυνομικοί καταδικάστηκαν για το θάνατο ενός Παλαιστίνιου

Ισραηλινοί αστυνομικοί καταδικάστηκαν για το θάνατο ενός Παλαιστίνιου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.07.2012 | 14:49
Πρώτη δημοσίευση: 09.07.2012 | 14:48

Ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα δύο αστυνομικούς σε φυλάκιση 30 μηνών έκαστο για το θάνατο ενός παλαιστίνιου κρατούμενου τον οποίο εγκατέλειψαν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στη μέση της νύκτας.

Το 2008, ο Όμαρ Αμπού Τζαρμπάν νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στο Ισραήλ αφού είχε μπει παράνομα στη χώρα και είχε εμπλακεί σε σύγκρουση μ' ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κλέψει, ανέφερε στην απόφασή του το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ.

   Αφού πήρε εξιτήριο, το Ισραήλ διέταξε να απελαθεί αντί να οδηγηθεί σε δίκη, αλλά δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός, προφανώς από αφυδάτωση, λίγο μετά το όριο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

   Εξακολουθούσε να φοράει τις πιζάμες του νοσοκομείου, ήταν συνδεδεμένος με καθετήρα και ξυπόλυτος.

   Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως οι δύο αστυνομικοί, στους οποίους είχε ανατεθεί η απέλαση του Αμπού Τζαρμπάν, "τον άφησαν, σ' αυτή την κατάσταση, μέσα στη νύχτα, σ' ένα σκοτεινό δρόμο ... σαν να ήταν απλώς κάποιο αντικείμενο που δεν ήθελε κανένας".

   Το δικαστήριο χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των δύο αστυνομικών "αηδιαστική". Πρόσθεσε πως ο Αμπού Τζαρμπάν μιλούσε ασυνάρτητα και, όταν εγκαταλείφθηκε, δεν μπορούσε να περπατήσει χωρίς να τον στηρίζουν δύο άνθρωποι.

   Οι αστυνομικοί καταδικάσθηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας το Μάιο και θα αρχίσουν να εκτίουν τις ποινές φυλάκισης τον Αύγουστο.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο