Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους

Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν, στο Τελ Αβίβ, με την άδεια των αρχών, κατά της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, επ’ ευκαιρία της 44ης επετείου από την κατάκτησή τους με στρατιωτικά μέσα.

Στη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν κι Αραβες πολίτες του Ισραήλ, ζητήθηκε “να ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος προς το συμφέρον του Ισραήλ, με διεθνή όρια αυτά της 4ης Ιουνίου του 1967”.

“Ο Νετανιάχου μάς σύρει στην καταστροφή”, “Ισραήλ, Παλαιστίνη, δύο κράτη, δύο λαοί”, “Αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους”, φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ευδιάκριτα ήταν πανό με γελοιογραφία, η οποία παριστάνει τον πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, να τραγουδά με σιγανή φωνή.

Στη Βηθλεέμ, κοντά στο χώρο σημείου στρατιωτικού ελέγχου απ το Ισραήλ, πολλοί Χριστιανοί τέλεσαν σήμερα τη Θεία λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την παρατεινόμενη ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών,φωνάζοντας : “Ειρήνη και Δικαιοσύνη”.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε συναγερμό επειδή την Κυριακή προβλέπεται να γίνουν απ’ τους Παλαιστίνιους διαδηλώσεις γιά την “Naksa”, την ήττα των Αράβων στον “Πόλεμο των έξι ημερών” τον Ιούνιο του 1967.

Ετσι, ενισχύθηκαν ήδη οι ισραηλινές δυνάμεις κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, στα Υψώματα του Γκολάν, στα όρια με τη Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε