Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισραηλινός με ειδικές ανάγκες προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί

Ισραηλινός με ειδικές ανάγκες προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί

Ένας Ισραηλινός, άτομο με ειδικές ανάγκες, τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα αφού αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί.

Η απόπειρα έγινε λίγες ώρες πριν την κηδεία ενός άνδρα που αυτοκτόνησε με τον ίδιο τρόπο στη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ.

Αυτή η απόπειρα αυτοπυρπόλησης είναι η πέμπτη από τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, αλλά και η πιο σοβαρή μετά την αυτοπυρπόληση του 57χρονου Μοσέ Σιλμάν, που υπέκυψε στα τραύματά του την Παρασκευή, έξι ημέρες μετά την απόπειρα, και αναμένεται να κηδευτεί σήμερα.

«Ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο έβαλε φωτιά στα ρούχα του σε μια στάση λεωφορείου στο Γεχούντ», στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

«Περαστικοί έσβησαν τις φλόγες. Ο άνδρας, περίπου 40 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Σέμπα στο Τελ Χασόμερ», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί», πρόσθεσε ο Ρόζενφελντ, επισημαίνοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Ο άνδρας, που έχει υποστεί εγκαύματα στο 80% του σώματός του, είναι βετεράνος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες ώρες πριν την κηδεία του Μοσέ Σιλμάν. Σε επιστολή του προς τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Σιλμάν τον κατηγόρησε ότι παίρνει «από τους φτωχούς για να δώσει στους πλούσιους».

Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ο Σιλμάν είχε υποστεί πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να εργαστεί. Παρά το ότι είχε αναγνωριστεί ότι είχε 100% αναπηρία από το εθνικό ίδρυμα κοινωνικής ασφάλισης, λάμβανε επίδομα μόλις 2.300 σέκελ (περίπου 469 ευρώ) τον μήνα και πρόσφατα είχε ενημερωθεί ότι δεν ήταν δικαιούχος κοινωνικής στέγασης.

Περισσότεροι από 2.000 Ισραηλινοί πήραν χθες το βράδυ μέρος σε πορείες στη μνήμη του Σιλμάν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοπυρπολήθηκε πάνω σε άγαλμα του Λένιν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε