Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιστορίες μέσα από τα συντρίμμια

Εχει τύχη και χρόνια μπροστά του να ζήσει. Ευτυχώς, δεν θα θυμάται όσα έγιναν τους πρώτους μήνες της ζωής του

‘Αλλες είναι σπαρακτικές και άλλες σε γεμίζουν αισιοδοξία. Αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία στις 11/03/2011 θα κάνει καιρό να ξεχαστεί και θα φέρνει στο φως ιστορίες που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η πιο αισιόδοξη είναι αυτή της Χιρόκο Ντομπάσι. Την έπιασαν οι πόνοι στις 11 Μαρτίου στην πόλη Καμαϊσι της επαρχίας Μιγιάγκι. Γέννησε μια ημέρα αργότερα ένα υγιές μωράκι. Η μαμά και ο μπαμπάς του βρέφους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πως θα το ονομάσουν.

Οι πρωταγωνιστές της φωτογραφίας είναι συγγενείς και τρεις μέρες μετά βρίσκουν ο ένας τον άλλο σε καταυλισμό κοντά στην πόλη Ρικουζεντακάτα. H συγκίνηση είναι μεγάλη. Αυτοί ήταν τυχεροί…

Η γυναίκα της φωτογραφίας μόλις έμαθε από τους διασώστες του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού οτι έχασε κάποιον δικό της. Τα πόδια της λύγισαν όπως και η ίδια…

Η 52χρονη Εμίκο ‘Οχτα “ποζάρει” μποροστά από την μοναδική της περιουσία, το σπίτι της το οποίο δεν είναι παρά ερείπια στην πόλη Κούτζι στην επαρχία Ιγουάτε.

Το κορίτσι της φωτογραφίας εκτέθηκε στην ραδιενέργεια. Τα πράγματα δεν είναι πολύ σοβαρά, όμως μπήκε στην απομόνωση. Η πίεση μεγάλη και για την ίδια κια για την οικογένειά της. Ετσι αποφάσισαν να της κρατήσουν όλοι συντροφιά. Από την μητέρα και τον πατέρα της μέχρι το σκυλάκι της οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε